Lasagna van Pane carasau en Creme van groenten
Lasagna van Carasau- brood
Deze lasagna met Pane Carasau kan ook tevoren worden bereid en enkelen minuten in de koelkast worden bewaard voordat het geserveerd wordt. Je kunt ze ook kort opwarmen in de oven of magnetron voor een lekker warm gerecht op winterdagen of koud als je kiest voor meer zomerse versie. Pane Carasau is een typisch Sardijns brood en de naam is afgeleid van geroosterd, in feite is het een heel knapperig brood. Voor di recept wordt het gecombineerd met een Crème van groenten. Romigheid en knapperigheid voor een perfecte combinatie!
Ingrediënten voor een portie:
- 30 gr Pane Carasau
- 150 gr yoghurt
- 200 gr broccoli of courgette ( f favoriete groenten)
- 1 handvol verse basilicumblaadjes
- Groentebouillon
- Zout, peper, nootmuskaat naar smaak.
Tips: als je geen tijd hebt om de bouillon te bereiden, kunt u het kookwater uit de broccoli gebruiken.
Bereiding:
Maak de broccoli schoon en kook deze in kokend gezout water. Eenmaal gekookt, bestrooi met peper en nootmuskaat en het in de mixer en laat draaien tot dat het romig wordt. Als het niet zacht genoeg is, voeg dan een paar eetlepels groentebouillon toe.
Was de basilicumblaadjes goed en droog ze. Voeg ze toe aan de Griekse yoghurt en paar eetlepels bouillon, voeg zout naar smaak toe en mix alles met de staafmixer of in de mixer: je moet een zachte en makkelijk smeerbare room krijgen.
Ga nu verder met het samenstellen van de lasagna. Neem een kleine ovenschaal of een bakplaat en maak de eerste laag Carasau-brood bevochtigen in het eten bouillon. Ga verder met de yoghurt en basilicum crème en tot slot de broccoliroom enz. totdat je geen ingrediënten meer hebt en zorg ervoor dat je afmaakt met de yoghurt crème. Bestrooi met peper en met de gehakte walnoten. Zet het in de koelkast of zet in de oven om direct van het warm gerecht te genieten!