5 Recepten voor Carasau brood
5 Recepten voor Carasau brood
Pane Carasau of muziek brood, is een van de iconen van Sardinië. Het is een typisch brood, van het geroosterde type. De smaak is vrij mild, bijna neutraal. Het is extreem knapperig. Ze eten het zowel alleen als ingrediënt voor koude en warme recepten. Hier stellen we 10 manier voor om carasau-brood te gebruiken:
- PANE CARASAU EN TOMAAT - Een eenvoudige, verse en heerlijke manier om carasau- brood te gebruiken om eenvoudige crostini te maken. Snijd een tomaat gewoon in kleine stukjes en bewaar het sap. Neem een veel carasau-brood en leg de tomatensap en stukjes daarop. U kunt naar smaak kruiden: zout, oregaan, olijfolie of andere kruiden. Eet het of serveer het direct.
- PANE CARASAU PIZZA – Neem een groot vel carasau en leg deze op een bord. Leg op de carasau een halve mozzarella in plakjes of in stukjes gesneden en wat tomaat stukjes. Breng op smaak met olijfolie, zout en oregano of andere kruiden. Breng het een minuutje in de magnetron en geniet van je carasau-pizza
- PANE CARASAU EN SOEP – Neem een vel carasau brood en snijd dit in stukjes van ongeveer 2 cm. Maak de soep die je het lekkerste vindt. Geniet er meteen van als je de knapperigheid wilt voelen. Wacht anders een paar minuten.
- LASAGNA DI CARASAU MET GROENTEN SAUS - zie de link https://italiaansesmaken-nl.myonline.store/a-63500404/recepten/lasagna-van-pane-carasau-en-creme-van-groenten/
- ANTIPASTO MET PANE CARASAU – Pane carasau kan je natuurlijk ook gebruiken om smeersel zoals pesto’s, asperge pesto’s, die je vindt op onze site Pesto & Bruschette en natuurlijk ook met lekker worst en kaas.