Pasta carbonara
Spaghetti alla Carbonara is een gerecht waarbij de saus met "arme" ingrediënten als buikspek (Guanciale), kaas (Pecorino) ei en zwarte peper. Het komt origineel uit Lazio, maar staat standaard op de kaart bij veel restaurants in Italië.
Voor 4 personen:
1. 500 gr Spaghetti
2. 150 gr blokjes Guanciale
3. 1 teentje knooflook
4. 3 eieren
5. 100 gr Gemalen Pecorino kaas
6. 1 el olijfolie
7. Peper en zout
1. Klop de eiren los en voeg samen met de helft van de gemalen pecorino kaas. Laat de mengsel even rusten.
2. Zet een pan licht gezouten water op de vuur en voeg de spaghetti toe wanneer het water kookt. Kook de spaghetti al Dente ( beetgaar). Giet, eenmaal gaar, af maar bewaar het kookwater.
3. Pel terwijl de pasta gaart het teentje knoflook en snij het in stukjes. verwarm de pan met olijfolie en bak de gunaciale samen met de knoflook.
4. Meng de spekjes en het eimengsel onder de spaghetti en kruid met peper en zout. Voeg indien nodig, nog enkele eetlepels kookwater toe. Dien onmiddelijk op met de resterende kaas.
Buon Appetito!!