Chicche di Patate al Pesto in de oven
Gnocchi al Pesto al Forno is een voorgerecht met een intense smaak en een onweerstaanbaar aroma.
De combinatie van Pesto alla Genovese en room zorgt voor een romige saus die zelfs de meest veeleisende fijnproevers tevreden zal stellen.
Voeg mozzarella kaas en gehakte pistachenoten toe en het gerecht wordt rijk en verfijnd.
Bovendien is dit een gerecht dat gemakkelijk te maken is met de juiste ingrediënten.
Voor 4 personen:
- Chicche di patate
-150 g Pesto Basilico
- 200 ml kookroom
- Parmizaanse kaas
- 1 a 2 lepels melk
- 30 gr boter
- Zout
- Peper
Om af te maken:
- 250 gr mozzarella in vierkantjes
- Pistache
Verwarm de oven voor op 200°C.
Saus:
Smelt de boter op een laag vuur in een steelpan.
Voeg de pesto alla Genovese toe en verdun met de melk.
Voeg de room en 3 eetlepels Parmezaanse kaas toe en roer een paar seconden, zet dan het vuur uit.
Breng ruim gezouten water aan de kook in een grote pan.
Laat de gnocchi gaar worden tot ze boven komen drijven.
Verwijder ze met een schuimspaan en doe ze in de pan met de pestosaus.
Zodra alle gnocchi op smaak zijn gebracht, 100 g in blokjes gesneden mozzarella toevoegen en voorzichtig roeren.
Breng de gnocchi vervolgens over in een met boter ingevette ovenschaal, afgewisseld met laagjes mozzarella en parmezaan.
Werk af met botervlokken, een royale strooi van geraspte Parmezaanse kaas en gehakte pistachenoten.
Bak de gnocchi 10-12 minuten in de voorverwarmde oven en daarna nog 3 minuten op de grill, zodat zich een licht krokant korstje vormt op het oppervlak.
Wanneer de Gnocchi met pesto gaar zijn, onmiddellijk op tafel zetten.