Pasta met tomatensaus
Pasta met tomatensaus is de meest traditionele recept bij uitstek van de Italiaanse keuken! Het kan op vele manieren worden bereid, maar hier stellen we het voor met knoflook, basilicum en chili!
Ingredienten:
- 400 gr spaghetti
- 300 gr tomatensaus
- Teentje knoflook
- 1 chilipeper ( gedroogd)
- Olijf olie extra vergine
- Zout
Pel de knoflook, snijd het in kleine stukjes en verwarm de olie vervolgens in de pan. Zodra het heet is, voeg je de knoflook toe en laat je het 2 minuten op smaak brengen.
Verwijder de knoflook en voeg de gehakte chilipeper toe in de pan, kook vervolgens de tomatensaus en laat het ongeveer 15 minuten op laag vuur gaan, roeren en voeg het zout naar smaak toe.
Breng ondertussen het water aan de kook, zout het en kook de pasta
Giet de pasta al dente, beetgaar, af en voeg deze toe aan de pan met de saus, bak hem uitrekkend met een beetje kookwater en bestrooi tot slot de fijngehakte verse basilicum.
Serveer het goed warm!